Valoració de la manifestació del dissabte 10 d’abril

Satisfacció a la plataforma Ni un pam de terra per l’assistència i pel desenvolupament de la manifestació del passat dissabte 10 d’abril. Un centenar de persones van aplegar-se a l’avinguda Onze de setembre amb carretera de la Bunyola, tot i el matí plujós que feia, per exigir l’aturada de les obres de la segona fase del pla urbanístic de l’ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat.

Davant dels camps malmesos per l’acció de les màquines, es va llegir un manifest i els assistents van poder adquirir domassos i nous articles de Ni un pam de terra: samarretes i bosses de tela. Tot seguit es va iniciar una marxa al llarg d’avinguda Onze de setembre que va menar els manifestants fins davant de l’oficina del grup immobiliari Vertix a la part ja construïda de l’ARE Sud.

Allà es va llegir un segon text de denúncia del caràcter especulatiu del projecte urbanístic que s’està desenvolupant al sud del Prat, recordant el paper que l’empresa Vertix ha tingut en el model urbanístic caduc que ens ha dut fins l’actual situació crítica per al dret a l’habitatge.

La manifestació, que es va desenvolupar entre càntics i consignes reivindicatives, i de manera completament pacífica i tranquil·la, va finalitzar amb uns moments de tensió que s’haurien pogut estalviar perfectament si no fos per la presència, absolutament sobrera, de diverses patrulles dels mossos d’esquadra. Els policies van acorralar algunes companyes de la plataforma exigint-ne la identificació. Des de la plataforma es vol agrair la reacció del veïnat davant la presència policial, per la seva actitud solidària i l’acompanyament que van fer a l’organització en tot moment.

Ni un pam de terra seguirà mobilitzant-se contra la destrucció de la marina agrícola del Prat de Llobregat. En aquest sentit, fa una crida a seguir amb atenció les seves xarxes per a pròximes convocatòries.

A continuació podeu trobar el manifest que es va llegir:

manifest_vertix-1