Valoració de la manifestació del 12 de desembre

Ni un pam de terra agraeix a totes les persones del Prat i del Baix Llobregat que ens van acompanyar pels carrers de la nostra ciutat reivindicant l’aturada de l’ARE Eixample Sud.

Concretament, més de dues-centes van ser un clam contra l’especulació immobiliària i en defensa dels espais agrícoles afectats pel pla urbanístic. Es valora aquesta xifra com molt positiva i significativa, en unes dates amb estrictes limitacions a la mobilitat i amb temor generalitzat als contagis de Covid. Les administracions responsables, en especial l’Ajuntament del Prat, haurien d’escoltar aquest missatge que els arriba de la ciutadania, aturar la fase 2 de l’ARE Eixample Sud i fer un replantejament total dels seus plans d’expansió urbanística.

A continuació, diverses imatges i un vídeo resum de la jornada del 12 de desembre, en què es pot veure el bon ambient regnant en la mobilització i la participació important de generacions joves, cosa que fa pensar en un moviment de defensa dels espais naturals del Prat amb futur i amb energia per plantar cara a les agressions de polítics i empreses constructores al territori.

Aturem l’ARE Sud! Salvem els camps! Salvem el Delta!

Fotografies de Marien Montero, Emi Ruiz i Neus Rodríguez