Qui som

Un grup de veïnes del Prat de Llobregat hem creat la plataforma “Ni un pam de terra” amb l’objectiu de defensar els espais naturals i agrícoles situats al nostre municipi.
El nostre objectiu és frenar les diverses agressions al territori que està previst que tinguin lloc al Prat, determinades per la pressió urbanística i d’infraestructures, entre les quals destaquen els plans d’expansió urbanística ARE Eixample Sud i Eixample Nord i el projecte d’ampliació de l’aeroport.

Els espais que ens proposem defensar constitueixen un patrimoni d’enorme valor des dels punts de vista mediambiental i de la salut; però també si posem en valor la sobirania alimentària, el paisatge i el patrimoni històric de les masies i els sistemes agrícoles. Cada cop que s’urbanitza sobre zona rústica o natural, es produeix una pèrdua irrecuperable. En una zona amb tanta pressió urbanística i d’infraestructures com l’àrea metropolitana de Barcelona, i en un espai clau per a la biodiversitat i l’equilibri mediambiental com és el Delta del Llobregat, aquestes pèrdues serien encara més sensibles i la necessitat de preservar aquests espais es fa encara més latent.

La crisi sanitària què estem vivint posa de manifest la importància que té l’agricultura periurbana per garantir la sobirania alimentària. El confinament ens ha fet valorar encara més la riquesa que suposa tenir espais agrícoles i naturals per a passejar i fer exercici a tocar de la nostra ciutat. El canvi climàtic exigeix un canvi de model productiu i reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Per tot això, contra l’especulació salvatge sense cap tipus de sensibilitat mediambiental i amb l’estat d’emergència climàtica declarat, és imprescindible una oposició frontal als plans d’expansió innecessaris, atàvics i antiecològics del Prat de Llobregat. “Ni un pam de terra” realitzarà aquesta oposició.


Ens trobaran enfront. Prou ciment! Defensem el Delta!

El Prat de Llobregat.
14 de juliol de 2020.