Ni un pam de terra presenta al·legacions complementàries al projecte del Prat nord en l’àmbit estació-Seda-Paperera

La sentència del TSJC que va declarar nul el Pla General Gran Via-Hospitalet ha donat força a les al·legacions presentades per la Plataforma a l’aprovació inicial i provisional de la Modificació del Pla General Metropolità en l’àmbit estació-Seda-Paperera i s’han presentat unes al·legacions complementàries. A les al·legacions inicials ja vam posar de manifest que davant la tramitació del PDU metropolità, l’Ajuntament del Prat no podia iniciar una Modificació del PGM. El TSJC ens dona la raó.


La sentència del TSJC va demostrar que el Pla Gran Via-Hospitalet és una qüestió de competència de l’AMB a través del PDU metropolità. L’aprovació inicial i provisional correspondria a l’AMB. Hem analitzat la sentència i trobem molts paral·lelismes entre el Pla Gran Via-Hospitalet i el Prat Nord.


Com vam al·legar prèviament, la urbanització de l’àmbit estació-Seda-Paperera és un primer pas per al desenvolupament de tot el projecte del Prat Nord, tal i com està establert en els documents del Consorci Prat Nord. Aquesta modificació de l’àmbit estació-Seda-Paperera és instrumental per a la posterior urbanització de la zona de més enllà de l’autovia. En els documents dels tràmits urbanístics hem trobat nombroses referències al fet que es tracta d’un projecte d’àmbit metropolità. Es descriuen les actuacions com el desenvolupament d’un pol metropolità, que té continuïtat amb la Gran Via i la plaça Europa, amb la qual constituiria un eix de connexió de l’aeroport amb la ciutat de Barcelona. De fet, el Pla General Metropolità atorga una qualificació de Centre Direccional a la major part del Prat Nord. I els habitatges que s’hi volen construir obeeixen a la demanda residencial del conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona.


Segons els nostres arguments, l’ajuntament estaria prenent competències de l’AMB per a tirar endavant aquest projecte, que no li pertoca. Amb tot això, volem que l’Ajuntament faci un pas enrere en la seva intenció d’omplir de blocs i ciment una zona molt vulnerable. Volem que aquest territori recuperi i preservi espais agrícoles i naturals, connectats al riu i donant suport als espais protegits, i estigui al servei de la qualitat de vida de la població del Prat i no dels interessos especulatius.

A continuació podeu fullejar el document presentat:

Allegacions-complementaries-MPGM-NUPDT